OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Idejas brokastīm
2023. gada 18. augustā, 20:54

Omlete ar gailenēm un fenheli

Gaileņu latīniskais nosaukums: Cantharellus cibarius. Mazai sēnītei tik cēls nosaukums. Laikam jau kopš senatnes cilvēki augstu ir vertējuši gailenes īpašo garšu. Tad nu vēl viena recepte kurā izmantojam šīs sezonas gailenītes.

Pagatavošana

20 min2 porcijas
1

Gailenes notīrīt no smiltīm. No fenheļa nogriezt zaļos kātus un smalki tos sakapāt. Balto daļu sagriezt plānās šķēlītēs.

2

Pannā uzkarsēt 1 ēd.k. eļļas un apcept tajā fenheli un gailenes, apm. 5 minūtes. Pievienot pēc garšas sāli un piparus. Noņemt no uguns.

3

Olas sakult ar dakšu, pievienot smalki sakapātus fenheļa zaļumus, rīvētu sieru, sāli, piparus

4

Pannā uzkarsēt atlikušo eļļu. Pārliet olu masu pannā un cept uz lielas uguns, kamēr omlete atlec no malām. Tad samazināt uguni un cept ik pa brīdim pakratot pannu vel 2 minūtes. Seņu masu sakārtot uz vienas omeltes puses, omleti pārlocīt un cept vēl 30 sekundes. Pasniegt uzreiz.