Omlete ar gailenēm un fenheli
Sastāvdaļas
- 6 olas
- 100g gailenes
- 1/2 fenhelis
- 1 ēd.k. rīvēts Parmezāns
- 2 ēd.k. olīveļļa
- sāls un svaigi malti pipari
Gaileņu latīniskais nosaukums: Cantharellus cibarius. Mazai sēnītei tik cēls nosaukums. Laikam jau kopš senatnes cilvēki augstu ir vertējuši gailenes īpašo garšu. Tad nu vēl viena recepte kurā izmantojam šīs sezonas gailenītes.
Pagatavošana 2 porcijas
1
Gailenes notīrīt no smiltīm. No fenheļa nogriezt zaļos kātus un smalki tos sakapāt. Balto daļu sagriezt plānās šķēlītēs.
2
Pannā uzkarsēt 1 ēd.k. eļļas un apcept tajā fenheli un gailenes, apm. 5 minūtes. Pievienot pēc garšas sāli un piparus. Noņemt no uguns.
3
Olas sakult ar dakšu, pievienot smalki sakapātus fenheļa zaļumus, rīvētu sieru, sāli, piparus
4
Pannā uzkarsēt atlikušo eļļu. Pārliet olu masu pannā un cept uz lielas uguns, kamēr omlete atlec no malām. Tad samazināt uguni un cept ik pa brīdim pakratot pannu vel 2 minūtes. Seņu masu sakārtot uz vienas omeltes puses, omleti pārlocīt un cept vēl 30 sekundes. Pasniegt uzreiz.