Noskalot, apžāvēt un saplūkāt lielā traukā salātu lapas.
Pagatavot mērci: bļodā sakult extra virgin olīveļļu, baltvīna etiķi un sinepes.Pēc garšas pievienot sāli un melnos piparus. Nelielā katliņā ieliet ūdeni un uzkarsēt to, līdz tas sāk vārīties, lai var pagatavot olas - pašot.
Apslacīt cepampannu ar nelielu daudzumu eļļas, kad eļļa sakarsusi, apcept tajā daiviņās sagrieztus vārītus kartupeļus un cepeša šķēles. Pievienot gabaliņos sadrupinātu maizi. Kad kartupeļi un cepetis gatavs, maize apcepusies un kļuvusi kraukšķīga - noņemiet no uguns.
Uzmanīgi iesitiet olas katliņā ar vārošu ūdeni. Vāriet olas apmēram 2 minūtes. Pievienot karstus cepeša gabaliņus, apcepto maizi un daiviņās saceptos kartupeļus salātiem. Ātri visu samaisīt un pievienot garšvielas.
Izkārtot salātus uz šķīvjiem. Ar šūmkaroti izņemt olas pašot (olu dzeltenumam jābūt šķidram). Olas uzlikt salātu augšpusē un uzmanīgi olu pārdurt, lai dzeltenums mazliet iztek uz salātiem. Pārslacīt ar etiķi un pārkaisīt ar sieru "Ķiplociņš".
Pasniedz kamēr salāti nav atdzisuši.