foto: Shutterstock
Idejas brokastīm
2024. gada 27. jūnijā, 10:00

Omlete franču gaumē

Lai gan katrai tautai ir savas omlešu receptes, kam doti dažādi nosaukumi, par klasiskāko uzskata franču omleti. Tā ir gaisīga un viegla, jo tiek gatavota tikai no olām un ūdens vai piena. Protams, katrs kārtīgs pavārs papildina pamatrecepti ar piedevām pēc savas gaumes un pilda ar visu iespējamo.

Pagatavošana

20 min4 porcijas
1

Olas ar dakšiņu rūpīgi sakul, pielej ūdeni vai pienu un pievieno garšvielas.

2

Pannā sakarsē sviestu un ielej olu maisījumu.

3

Ar dakšiņu viegli samaisi mīklu un cep. Omletes virsai jāpaliek mitrai.

4

Gatavo omleti no pannas glīti uzslidini uz šķīvja.