Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Omlete franču gaumē

Sastāvdaļas
  • 8 olas
  • 2–3 ēdk. ūdens vai piena
  • sāls, malti pipari
  • šķipsniņa rīvēta muskatrieksta
  • sviests cepšanai
Lai gan katrai tautai ir savas omlešu receptes, kam doti dažādi nosaukumi, par klasiskāko uzskata franču omleti. Tā ir gaisīga un viegla, jo tiek gatavota tikai no olām un ūdens vai piena. Protams, katrs kārtīgs pavārs papildina pamatrecepti ar piedevām pēc savas gaumes un pilda ar visu iespējamo.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Olas ar dakšiņu rūpīgi sakul, pielej ūdeni vai pienu un pievieno garšvielas.
2
Pannā sakarsē sviestu un ielej olu maisījumu.
3
Ar dakšiņu viegli samaisi mīklu un cep. Omletes virsai jāpaliek mitrai.
4
Gatavo omleti no pannas glīti uzslidini uz šķīvja.

Pievienot komentāru

Idejas brokastīm