Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Zemnieku brokastis ar sieru un šķiņķi

Sastāvdaļas
  • 1 kg kartupeļu
  • 200 g puscietā siera
  • 100 g caurauguša šķiņķa
  • 40 g rupji sakapātu lazdu riekstu
  • 2 ēdk. sakapātu maurlociņu
  • 1 ēdk. smalki sagrieztu sīpolu
  • 1 ēdk. smalki sakapāta majorāna
  • 1–2 ēdk. eļļas
  • 1–2 ēdk. sviesta
  • sāls, malti pipari
Zemnieku brokastis tā arī ir radušās – par pamatu ņemti kartupeļi, ko papildina produkti, kas palikuši pāri no iepriekšējās dienas maltītēm. Agrākos laikos brokastis daudzviet bija galvenā ēdienreize – vajadzēja gūt spēku smagu darbu darīšanai visas dienas garumā. Jo sātīgākas brokastis, jo labāk cilvēks bija sagatavojies jaunajai dienai.

Pagatavošana 5 porcijas

1
Kartupeļus nomizo un sālsūdenī izvāri pusmīkstus. Nokās, iztvaicē un sagriez ½ cm biezās šķēlēs.
2
Šķiņķi sagriez strēmelēs, sieru – 1 cm lielos gabaliņos.
3
Riekstus ber sausā pannā un viegli apgrauzdē. Izņem no pannas.
4
Tajā pašā sausajā pannā apcep šķiņķi – kraukšķīgu. Izņem no pannas.
5
Pannā sakarsē sviestu un eļļu, ieliec kartupeļus un cep 10 minūtes. Pieber sāli, piparus un sīpolus un cep vēl 7–8 minūtes.

Pievienot komentāru

Idejas brokastīm