Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Rauga pankūkas

Sastāvdaļas
  • 1½ glāzes kviešu miltu
  • 1 glāze piena
  • 1 ola
  • 25 g parastā rauga
  • 2 ēdk. cukura
  • šķipsniņa sāls
  • taukvielas cepšanai
Ikvienai pankūku pamatreceptei var pievienot gan garšvielas, gan garšaugus un zaļumus, gan svaigus un žāvētus augļus, gan dārzeņus un citus produktus – pēc sirds patikas un atbilstoši savai garšai un gaumei. Galvenais – jāraugās, lai līdz ar papildu produktu pievienošanu mīkla nekļūtu ne par biezu, ne par šķidru. Ja mīkla pārlieku sabiezē, jāpievieno vairāk šķidruma, ja kļūst par šķidru, iemaisa vairāk miltu.

Pagatavošana

1
Raugu samaisi ar 1 tējkaroti cukura, pēc tam pielej 1 tējkaroti remdena piena un pievieno 1 tējkaroti miltu, un atstāj, lai uzrūgst.
2
Olai atdali dzeltenumu no baltuma.
3
Bļodā iesijā miltus, sāli un atlikušo cukuru. Pielej siltu pienu un rūpīgi sakul. Pievieno olas dzeltenumu un uzrūgušo raugu.
4
Mīklu viegli pārkaisi ar miltiem, pārklāj ar dvielīti un atstāj siltā vietā, lai rūgst (atkarībā no rauga kvalitātes aptuveni 30–50 minūtes).
5
Olas baltumu saputo stingrās putās un iecilā mīklā.
6
Ar karoti liec mīklu sakarsētās taukvielās un cep no abām pusēm zeltainas pankūkas.

Pievienot komentāru

Idejas brokastīm