foto: Shutterstock
Idejas brokastīm
2022. gada 10. janvārī, 10:00

Rauga pankūkas

Ikvienai pankūku pamatreceptei var pievienot gan garšvielas, gan garšaugus un zaļumus, gan svaigus un žāvētus augļus, gan dārzeņus un citus produktus – pēc sirds patikas un atbilstoši savai garšai un gaumei. Galvenais – jāraugās, lai līdz ar papildu produktu pievienošanu mīkla nekļūtu ne par biezu, ne par šķidru. Ja mīkla pārlieku sabiezē, jāpievieno vairāk šķidruma, ja kļūst par šķidru, iemaisa vairāk miltu.

Pagatavošana

1

Raugu samaisi ar 1 tējkaroti cukura, pēc tam pielej 1 tējkaroti remdena piena un pievieno 1 tējkaroti miltu, un atstāj, lai uzrūgst.

2

Olai atdali dzeltenumu no baltuma.

3

Bļodā iesijā miltus, sāli un atlikušo cukuru. Pielej siltu pienu un rūpīgi sakul. Pievieno olas dzeltenumu un uzrūgušo raugu.

4

Mīklu viegli pārkaisi ar miltiem, pārklāj ar dvielīti un atstāj siltā vietā, lai rūgst (atkarībā no rauga kvalitātes aptuveni 30–50 minūtes).

5

Olas baltumu saputo stingrās putās un iecilā mīklā.

6

Ar karoti liec mīklu sakarsētās taukvielās un cep no abām pusēm zeltainas pankūkas.