Frittata ar kartupeļiem un bekonu 1
Sastāvdaļas
- 6 olas
- 1 kg kartupeļu, nomizotu un sagrieztu kubiņos
- 350 g bekona, smalki sagriezta
- 1 sīpols, smalki sagriezts
- 2 tējk. sasmalcināta ķiploka
- 2 ēdk. eļļas
- sāls, malti pipari
Frittata ir itāļu ēdiens, kas mūsu izpratnē būtu ar dārzeņiem, gaļu vai sēnēm bagātināta omlete. Izcils vēlo brokastu ēdiens!
Pagatavošana 4 porcijas
1
Pannā apcep sīpolu, ķiploku, bekonu, līdz sīpols kļūst mīksts. Pievieno kartupeļus, cep līdz tie kļūt mīksti.
2
Bļodā sakul olas, pievieno 2 ēdk. ūdens. Pārlej olas kartupeļiem un cep uz mērenas uguns apmēram 8 minūtes, uzliekot vāku. Virskārtai jāpaliek brūnai.
1 komentārs