Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Mandeļu sviests

Sastāvdaļas
  • 2 glāzes grauzdētu mandeļu
  • ¼ tējk. jūras sāls
  • 2 ēdk. vīnogu kauliņu eļļa
  • 1 tējk. malta kanēļa
  • 1/2 tējk. muskatrieksta
Mandeļu sviestu zied uz grauzdētas maizītes, pankūkām vai liec klāt pie brokastu putrām. P.s. Ja veikalā nevari atrast grauzdētas mandeles, pagatavo tās pats. Uzsildi cepeškrāsni uz 160 grādiem, saber mandeles traukā un cep 10-12 minūtes, līdz tās kļūst zeltaini brūnas. Pilnībā atdzesē pirms gatavošanas.

Pagatavošana

1
Mandeles kopā ar sāli blendē līdz tās kļūst graudainas.
2
Pievieno eļļu un garšvielas un turpini blendēt līdz veidojas viendabīga masa. Ja nepieciešams, pievieno vēl eļļu. Sviestu uzglabā slēgtā traukā ledusskapī.

Pievienot komentāru

Idejas brokastīm