Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Omlete itāļu gaumē

Sastāvdaļas
  • 8 olas
  • 3 puravi
  • 300 g tomātu
  • 100 g svaigā kazas siera
  • 4 ēdk. saldā krējuma
  • 2 ēdk. olīveļļas
  • pa 1 ēdk. sakapātu diļļu, pētersīļu un maurlociņu
  • sāls, malti pipari un muskatrieksts
Fritata (itāliski – frittata) ir itāļu kulinārijas klasika, bez olām tajā iederas arī citi produkti: dārzeņi, sēnes, olīvas un jo sevišķi siers. Der gan rīvēts siers, gan krēmīgs mīkstais kazas siers, gan pasāļie fetas tipa sieri, taču vislabāk – vairāki kopā. Pateicoties sieram, mīkstajiem sieriem, fritata saglabājas sulīga arī pēc vairākām stundām. To mēdz ēst kā siltu, tā aukstu. Lieliski piemērota dažādu pāri palikušu produktu garšīgai izlietošanai. Ja nepatīk kazas siera īpatnējā garša, tā vietā tikpat labi var ņemt fetu vai fetaki tipa sieru.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Puravus sagriez plānās ripiņās, tomātus – mazos gabaliņos. Sieru sadrupini.
2
Olas sakul ar krējumu, sāli, pipariem un muskatriekstu.
3
Lielā pannā sakarsē eļļu un viegli apcep puravus. Pieber tomātus un pāris minūtes pasautē. Pievieno sāli, piparus un muskatriekstu.
4
Pielej sakultās olas. Uz mērenas uguns cep aptuveni 10 minūtes. Uzmanīgi apgriez uz otru pusi un cep vēl 5–7 minūtes.
5
Tikmēr garšaugus samaisi ar sadrupināto sieru. Pārber karstai virsiņai.

Pievienot komentāru

Idejas brokastīm