Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lasis japāņu gaumē

Sastāvdaļas
  • 600g laša fileja
  • 2 ēd.k. rīsu etiķis
  • 2cm ingvera sakne
  • 4 ēd.k. sojas mērce
  • sezama sēkliņas
Japānas virtuve ir īpaša. Katrs ēdiens tiek gatavots ar īpašu attieksmi un rituālu. Zivis diezgan bieži tiek iekļautas ēdienkartē. Šoreiz aicinam izmēģināt pagatavot lasi tā, kādu to iecienījuši uzlecošās saules zemē.

Pagatavošana 2 porcijas

1
Sojas mērci, etiķi un rīvētu ingvera sakni sajaukt bļodiņā. Lasi sagriezt porcijas gabalos un pārliet ar marinādi. Atstāt uz 20 minūtēm marinēties.
2
Lasi cept uz grila līdz gatavībai.
3
Pasniegt dekorējot ar sezama sekliņam. Klāt var pasniegt rīsus.

Pievienot komentāru

Grilam