Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Cūkgaļas karbonāde ar alū karamelizētiem sīpoliem

Sastāvdaļas
  • 2 cūkgaļas karbonādes 1,5-2 cm biezas (var būt ar kauliņu)
  • 2 ēd.k. sviesta
  • 2 lieli sīpoli
  • 1 tējk. cukura
  • 150-200ml alus
  • sāls/pipari
Pastāv viedoklis ka cilvēks nav gaļēdājs..., ka spriežot pēc zobiem (salīdzinot ar dzīvnieku pasauli) tie domāti, lai grauztu lapas. Ilkņu mums nav. Katrā ziņā, gaļu latvieši kā jau ziemeļnieki ir lietojuši uzturā no sen-seniem laikiem. Un protams, viens no iecienītākajiem Latviešu gaļas ēdieniem ir karbonāde. Te viena no šī tradicionālā ēdiena pagatavošanas versijām.

Pagatavošana

1
Karbonādes šķēles apbērt ar sāli un pipariem no abām pusēm. Uzkarsē pannu un izkausē 1 ēd.k. sviesta. Cep gaļu no abām pusēm līdz gatavībai. Ja gaļas šķēles ir biezākas vai ir bail, ka nav izcepies, tad gaļu var ielikt cepeškrāsnī uz 5-10 min. 180 grādos. Gatavās karbonādes turi siltumā.
2
Tajā pašā pannā izkausē otru ēdamkaroti sviesta un apcep gredzenos sagrieztus sīpolus. Pievieno sāli, piparus un cukuru. Aptuveni pēc 10 min sīpoli paliks brūni - cukurs sāk karamelizēties. Kad visi sīpoli būs vienmērīgi brūni pannā ielej alu. Uzvāri un ļauj kādu laiku pavārīties. Viss alkohols iztvaikos un paliks tikai īpaši interesanta piegarša.
3
Gaļu pasniedz ar sīpoliem un klāt ieteicams pasniegt maizi, lai var uzslaucīt garšīgo mērci :)

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni