Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vista ar sidru un sinepēm

Sastāvdaļas
  • 1 vista (apm. 1,5 kg)
  • 100g kupināts bekons
  • 300ml sidrs
  • 4 burkāni
  • 2 puravi
  • 2 kiploka daiviņas
  • 2 tējk. dižonas sinepes
  • 2 timiāna zariņi
  • 2 ēd.k. eļļa
  • 2 lauru lapas
  • sāls, svaigi malti piari
Vista - viens no iecienītākajiem produktiem. Un, saprotams, ne tikai pieejamās cenas dēļ. Vistas gaļas pagatavošanas veidi ir tikpat daudz, cik ļauj katra konkrētā gatavotāja fantāzija. Mums pa rokai šoreiz gadījās sidrs. Rezultāts lielisks! Pamēģiniet.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Pannā uzkarsēt eļļu. Sagriezt bekonu lielos kubiņos. Sasmalcināt ķiploku, sagriezt puravu. Pannā uzkarsēt eļļu un visu apcept. Dārzeņus pārlikt formā. Pievienot notīrītus burkānus, 2 lauru lapas, timiānu,pieliet sidru. Uz dārzeņiem uzlikt vistu, pārkaisīt ar sāli un pipariem.
2
Formu apsegt ar foliju. Cept iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos apm. 1,5 stundas. 20 minūtes pirms pagatavošanas beigām foliju noņemt, lai veidojās zeltīta garoziņa un ik pa brīdim aplejot ar sulu, kas izdalās formā.
3
Vistu pārlikt dziļā šķīvī. Visu formas saturu pārliet katlā, uzvārīt. Tikko sāk vārīties, tā pievienot sinepes un sautēt, kamēr mērce kļūst bieza. Izņemt lauru lapas.
4
Pasniedz vistu ar mērci.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni