Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Paipalas paprikas kažokā

Sastāvdaļas
  • 4 paipalas
  • 4 lielas paprikas
  • 1 ābols
  • 4 bekona šķēles
  • 4 timiāna zariņi
  • olīveļļa
  • sāls, svaigi malti pipari pēc garšas
Tradicionāla recepte, raksturīga Spānijas reģionālajām virtuvēm (Kastīlija, Leona), kur medījumu gaļa ir ierasta lieta, pateicoties netradicionālās putnkopības attīstībai Latvijā, nu arī mūsu saimniecēm paipalas ir gluži pieejams produkts.

Pagatavošana 2 porcijas

1
Paipalas apmazgāt un apžāvēt. Bekonu sagriezt mazos kubiņos. Ābolu nomizot un sagriezt daiviņās. Paipalas ierīvēt ar sāli un pipariem no ārpuses un no iekšpuses. Katru paipalu piepildīt ar bekonu, ābolu šķelītēm un vienu timiāna zariņu. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept paipalas no abām pusēm, pārlikt uz dēlīša un atdzesēt.
2
Paprikai nogriezt cepurīti un iztīrīt sēklas. Katru papriku uzvilkt uz paipalas, pēc vēlmes kājas var sasiet ar diegu. Ja palika pāri ābols un bekons, tad ar to var aizpildīt brīvo vietu starp paipalu un papriku. Pildītās paprikas pārlikt karstumizturīgā formā, mazliet pārkaisīt ar sāli un cept iepriekš uzkarsēta krāsnī 180 grādos apm. 30 min.
3
Avots - cuinera-catala.livejournal.com

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni