Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cālis ar vistu aknu pastēti un trifelēm

Sastāvdaļas
  • 1 kukurūzas cālis
  • 250g vistas aknas
  • 1 pudele heres
  • 3-4 trifeles
  • 3 ēd.k. olīveļļa
  • 2 ēd.k. sinepju pulvers
  • sāls, svaigi malti pipari
Šādi putnus maltītei gatavoja Spānijā XVIII. gadsimtā un pasniedza galdā karaliskās vakariņās. Jāatzīst, ka šī ēdiena garša patiešām ir karaliska!

Pagatavošana 1 porcijas

1
Cāli noskalot, apžāvēt ar salvetēm un ierīvēt ar sāli, pipariem un sinepju pulveri. Ielikt plastikāta konteinerā vai bļodā, pārliet ar heresu un atstāt uz 24 stundām marinēties.
2
Aknas sagriezt četrās daļās. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept aknas 3 minūtes no katras puses. Noņemt no uguns, ietīt follijā un atstēt uz 20 minūtēm. Aknas sablendē. Trifeles sagriezt plānās šķēlītēs un pusi sajaukt ar aknām. Pievienot pēc garšas sāli un piparus.
3
Cāli izņemt no marinādes, piepildīt ar aknu un sēņu masu, kājas sakrustot un sasiet. kartsumiztruīgā forma ievietot cāli, pārkaisīt ar sāli un pipariem un cept iepriekš uzkarsēta krāsnī 30-40 minūtes 180 grādos. Katras 10 minūtes apliet cali ar šķidrumu, kas izdalās cepšanas laikā.
4
Marinādi pārliet katliņā, pievienot atlikušās trifeles un novārīt, līdz paliek 1/3 no šķidruma. Cāli pasniegt, pārlejot ar mērci.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni