Pork kebab with potato, onion and tomato sauce, selective focus
Pork kebab with potato, onion and tomato sauce, selective focus
Gaļas ēdieni
2023. gada 29. novembrī, 18:56

Šašliks klasiskā marinādē

Jo vairāk saulainu dienu prognozē sinoptiķi, jo vairāk cilvēku pusdienas vai vakariņas gatavo uz oglēm. Un saprotams neiztiek bez tradicionālām vērtībām - šašlika.

Pagatavošana

30 min4 porcijas
1

Gaļu sagriezt apm. 3 cm lielos kubiņos. Sīpolu sagriezt gredzenos.
Lielā katlā liek kārtām gaļu un sīpolus, katru kārtu apslaka ar vīnu, pārkaisa ar pipariem. Nolikt marinēties aukstā vietā uz 6-8 stundām.
Īsi pirms cepšanas sīpolus izņemt ārā. Gaļu uzdurt uz iesmiem un cept 20-30 minūtes uz karstām oglēm. Pašās beigās pārkaisīt ar sāli.