Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vista austrumu gaumē

Sastāvdaļas
  • 1 vesela vista
  • 1 glāze paniņu vai grieķu jogurta
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 3-4 cm ingvera saknes
  • 3 ēd.k. sarkanās maltās paprikas
  • 1 tējk. koraindra
  • 1 tējk. ziras
  • sāls pēc garšas
Austrumu virtuvei piemīt īpaša aura, tai raksturīgas īpašas garšu nianses. Ēdieni ir bagāti ar garšvielu smaržām un ne ar ko nesaujaucamu, īpašu austrumu virtuvei piemītošo garšu.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Paniņas vai grieķu jogurtu sajaukt ar rīvētu ingveru, smalki sakapātu ķiploku, sasmalcinātu ziru un koriandru, sāli un papriku.
2
Vistu sagriezt uz pusēm muguras daļā un "atvērt" kā grāmatu vai arī sagriezt divās daļās. Pārliet vistu no augšas ar paniņu marinādi un atstāt uz 2-3 stundām marinēties istabas temperatūrā. Var arī uz visu nakti atstāt, bet tad jāliek ledusskapī.
3
Marinādi notecināt no vistas. Vistu liek uz restēm ar krūtiņu uz augšu. Apakšā jāpaliek paplāte, lai liekiem taukiem būtu kur notecēt. Cept vistu iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos apmēram vienu stundu. Pēc 30 min pēc cepšanas sākuma vistu katras 5-7 minūtes apliet ar sulu, kas izdalās.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni