Teļa aknas Venēcijas gaumē
Sastāvdaļas
- 0,5 kg teļa aknas
- 1 ābols
- 1 vidējs sīpols
- 2 ķiploka daiviņas
- milti
- olīveļļa
- lauru lapa
- vīns vai buljons
- sāls, svaigi malti pipari pēc garšas
- zaļumi pēc izvēles
Aknas ir bagātas ar olbaltumvielām, un tās satur A, D un C vitamīnus. Aknas viegli pārstrādājas un pareizi pagatavotas ir ļoti garšīgas. Ja aknu pastēte jau apnikusi, bet ir nepārvarama vēlme pagatavot akniņas, apskatiet šo recepti !
Pagatavošana 2 porcijas
1
Notīrīt aknas no plēvēm un sagriezt apm. 1 cm
biezās šķēlēs. Pārkaisīt ar sāli un pipariem un apviļat miltos no abām pusēm.
2
Sīpolu nomizot un sagriezt pusapļos. Ābolu sagriezt apm. 1 cm biezos apļos.
3
Pannā uzkarsēt olīveļļu un apcept aknas no abām pusēm. Apceptas aknas pārlikt uz šķīvja.
4
Pannā vēlreiz uzkarsēt olīveļļu un apcept tajā sīpolus, smalki sakapātus ķiplokus, pārkaisīt ar
sāli un pipariem, pievienot lauru lapu un mazliet vīna vai buljona, apsegt ar vāku un sautēt uz lēnas uguns apm. 5 min. Pievienot aknas, pa virsu sakārtot ābola šķēles, pieliet vēl mazliet vīnu vai
buljonu. Apsegt ar vāku un sautēt vēl 5-10 min.
līdz aknas ir gatavas.
5
Uz šķīvja izliek aknas, pa virsu uzliek sīpolus
un ābola šķēli, pārlej ar mērci no pannas un
pārkaisa ar zaļumiem pēc izvēles.