Teļa gaļa ar tunča mērci
Sastāvdaļas
- 600g teļa gaļas
- 1 liels burkāns
- 1 sīpols
- 3-4 ķiploka daiviņas
- dilles
- lauru lapas
- smaržīgie pipari
- Mērcei:
- 100ml saldais krējums
- 100g tuncis savā sulā
- 2 ēd.k. kaperu
- sāls un svaigi malti pipari
Itāļu ēdieni ir ļoti daudzveidīgi un gardēžu novērtēti. Jebkuras tautas virtuvē ir ēdieni kuri rada asociācijas ar konkrētu valsti. Pieminot Itāliju prātā nāk dažādas pastas, picas, olīvas un protams vīni. Itālija pasaulei piedāvā ļoti daudzus oriģinālu ēdienu receptes, kas atspoguļo dažādo valsts reģionu vēsturi un brīžiem diezgan neordināru pieeju ēdienu pagatavošanā.
Pagatavošana 2 porcijas
1
Katlā liek nomazgātu teļa gaļu, pievieno notīrītu un sagrieztu
burkānu, nomizotu un sagrieztu divās daļās sīpolu, dilles, lauru
lapas, piparus. Pievieno arī ķiploka daiviņas saspiestas ar naža
plato galu un pārliet ar vārošu ūdeni. Vārīt gaļu apm. 1 stundu, līdz
tā ir mīksta.
2
Garenā traukā ieliet saldo krējumu, 1 ēd.k. kaperus, tunci, sāli,
piparus pēc garšas un sablendēt. Pašās beigās pievienot atlikušos
kaperus.
3
Pasniedzot teļa gaļu pārlej ar mērci un klāt pasniedz mazos vārītos
kartupelīšus.
4
Šo gaļas ēdienu mēdz pasniegt arī aukstu - gaļu pārliet ar mērci un
ielikt ledusskapī uz 1 stundu.