OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gaļas ēdieni
2023. gada 19. oktobrī, 05:15

Teļa gaļa ar tunča mērci

Itāļu ēdieni ir ļoti daudzveidīgi un gardēžu novērtēti. Jebkuras tautas virtuvē ir ēdieni kuri rada asociācijas ar konkrētu valsti. Pieminot Itāliju prātā nāk dažādas pastas, picas, olīvas un protams vīni. Itālija pasaulei piedāvā ļoti daudzus oriģinālu ēdienu receptes, kas atspoguļo dažādo valsts reģionu vēsturi un brīžiem diezgan neordināru pieeju ēdienu pagatavošanā.

Pagatavošana

60 min2 porcijas
1

Katlā liek nomazgātu teļa gaļu, pievieno notīrītu un sagrieztu burkānu, nomizotu un sagrieztu divās daļās sīpolu, dilles, lauru lapas, piparus. Pievieno arī ķiploka daiviņas saspiestas ar naža plato galu un pārliet ar vārošu ūdeni. Vārīt gaļu apm. 1 stundu, līdz tā ir mīksta.

2

Garenā traukā ieliet saldo krējumu, 1 ēd.k. kaperus, tunci, sāli, piparus pēc garšas un sablendēt. Pašās beigās pievienot atlikušos kaperus.

3

Pasniedzot teļa gaļu pārlej ar mērci un klāt pasniedz mazos vārītos kartupelīšus.

4

Šo gaļas ēdienu mēdz pasniegt arī aukstu - gaļu pārliet ar mērci un ielikt ledusskapī uz 1 stundu.