Krāsnī cepta gaļa
Sastāvdaļas
- 1 kg cūkgaļas
- 700g kartupeļi
- 300g burkāni
- 2 lieli sīpoli
- 200g saldēti zirnīši
- 6-8 ķiploka daiviņas
- 4-5 timiāna zariņi
- 4-5 rozmarīna zariņi
- sāls, pipari pēc garšas
Šī recepte ir no "vieglās" kategorijas. Pagatavošana nav darbietilpīga un ar to tiks galā pat iesācējs. Arī sabojāt šo ēdienu ir praktiski neiespējami.
Pagatavošana
1
Ķiplokus jāsagriež ne pārāk plānās ripiņās.
Tad ar nazi iedur gaļas gabalā un mazliet
pagriež nazi, lai veidojās caurums.
Tajā caurumā arī iebāž ķiploka ripiņu. Tā vajag apstrādāt visu gaļas gabalu. Caurumu biežums - pēc izvēles.
Visu gaļas gabalu apber ar sāli, svaigi maltiem pipariem un apliek ar garšaugiem. Var izmantot
jebkurus garšaugus- tas ir saimnieces gaumes ziņā.
2
Sagatavotu gaļas gabalu liek cepešpannā
iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī un cep kādas
pusotras stundas. Uz pannas pirms tam uzlej
mazliet eļļas vai ūdeni. Cepšanas ilgums ir
atkarīgs no izvēlēta gaļas gabala lieluma.
Es parasti skatos šķērsgriezumu - mazliet iegriežu un pārbaudu vai vidū gaļa vēl ir jēla vai jau
gatava.
3
Vienlaicīgi gatavojam arī dārzeņus. Nomazgāt,
notīrīt un sagriezt dārzeņus - kartupeļus,
burkānus, brokoļus, sīpolus. Kad gaļa jau ir
mazliet apbrūnināta, uz pannas saliek
sagrieztus dārzeņus, apber ar sāli un garšvielām un cep nu jau kopā ar gaļu. Vēlāk pieliek arī sīpolus un
zaļos zirnīšus.