Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Valmiermuižas sautējums

Sastāvdaļas
  • 1kg kūpinātu cūkas stilbu
  • 1 sīpols
  • 2 burkāni
  • 200g saldētu zaļo zirnīšu
  • 1 ēd.k. miltu
  • 2 ēd.k. eļļas
  • 0,5 l tumšais "Valmiermuižas" alus
  • 750 g kartupeļu
  • sāls, pipari pēc garšās
Kvalitatīvs alus var būt lieliska ēdiena sastāvdaļa. Tas ēdienam piešķir īpašu un neatkārtojamu aromātu.

Pagatavošana 3 porcijas

1
No cūku stilbiem nogriezt gaļu un sagriezt palielos gabalos. Kaulus un ādu ārā nemest, tos liksim klāt sautējumam. Pārlikt visu katlā ar biezu dibenu un pārliet ar alu . Vārīt apmēram 45 minūtes uz nelielas uguns. Pēc nepieciešamības pievieno ūdeni.

Sīpolus un burkānus notīrīt, sagriezt burkānus mazos kubiņos, sīpolus pusgredzenos. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept tajā sīpolus un burkānus apmēram 5 minūtes. Pārkaisīt ar miltiem, sāli un pipariem.
2
Kad gaļa ir gandrīz gatava, tai pievienot sīpolus - burkānu maisījumu, zaļos zirnīšus un sautēt visu kopā vēl 15 minūtes. Kaulus un ādas izņem ārā.

Kartupeļus uzvārīt atsevišķi, noliet gandrīz visu ūdeni (atstāt mazliet) un samīcīt, lai veidojas biezputra.

Pasniedz sautējumu tā - dziļā šķīvī lej gaļu ar šķidrumu un dārzeņiem. No kartupeļu biezputras veido bumbu un liek šķīvī sautējumam pa virsu. Dekorē ar zaļumiem.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni