Desiņu gulašs
Sastāvdaļas
- 500 g svaigo desiņu
- 400 ml konservētu tomātu
- 6 nomizoti, gabalos sagriezti kartupeļi
- 2 iztīrītas un sagrieztas sarkanās paprikas
- 200 g svaigu tomātu
- 1 sakapāts sīpols
- 2 ēdk. eļļas
- 2 ēdk. balzametiķa
- 2 ēdk. paprikas pulvera
- 1 ēdk. kūpinātas papikas pulvera
- 2 ēdk. cukura
- 1 tējk. sāls
Kupāti jeb svaigās desiņas lieliski garšo, ceptas uz grila, bet tikpat labi tās var izmantot par sātīgu pamatu dažādiem ēdieniem.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Desiņas sagriez kumosa izmēra gabalos. Katlā uzkarsē eļļu un apcep tajā sīpolu. Pievieno desu un uz straujas uguns apbrūnini.
2
Katliņā liec konservētos tomātus un lielos gabalos sagrieztus svaigos tomātus, pievieno balzametiķi, cukuru, sāli un abu veidu paprikas pulveri. Samaisi un uzvāri.
3
Tad liec katlā papriku un kartupeļus. Samazini uguni un turpini sutināt, līdz kartupeļi mīksti. Pagaršo, vai nevajag sāli vai piparus. Pasniedz ar karoti skāba krējuma un sakapātiem zaļumiem.