Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Ribiņas tomātu mērcē

Sastāvdaļas
  • 1 kg ribiņu
  • 8 vidēji tomāti
  • 1 citrona sula
  • 6 ķiploka daiviņas
  • 2 ēdk. olīveļļas un eļļa cepšanai
  • pa 2 zariņiem svaiga rozmarīna un estragona
  • sāls, malti melnie pipari
Nav daudz tādu ēdienu, par kuriem mēdz aplaizīt pirkstiņus un ribiņas ir starp tiem dažiem. Turklāt par īpaši gardām ribiņām vēsta ne tikai pirktu aplaizīšana, bet arī kauliņu. Svaiga rozmarīna un estragona vietā der arī kaltēts – tad ņem pa pusotrai tējkarotei no katra.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Ribiņas sagriez porcijās. Ķiplokus nomizo un sakapā. Garšaugus arī sakapā. Bļodā samaisi citrona sulu ar olīveļļu, ķiplokiem, garšaugiem, sāli un pipariem.
2
Ribiņas ieliec piemērotā traukā, pārlej ar marinādi, uzliec virsū šķīvi un uz nakti ievieto ledusskapī.
3
Izņem ribiņas no marinādes, liec pannā ar sakarsētu eļļu un apcep no abām pusēm zeltainas.
4
Tomātus pārgriez uz pusēm, liec cepešpannā un pārlej ar atlikušo marinādi. Ievieto 200 grādu karstā cepeškrāsnī un sautē 10 minūtes.
5
Ieliec ribiņas, uzliec vāku vai pārklāj ar foliju un sautē vēl aptuveni 45 minūtes.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni