foto: Shutterstock
Gaļas ēdieni
2024. gada 25. jūnijā, 12:00

Cūkgaļas karbonādes otra dzīve

Protams, ka tavas ceptās lieliskās karbonādes pazūd no galda kā nebijušas. Bet ir taču gadījies, ka pārītis paliek pāri, vai ne? Otrā dienā uzsildīta, tā vairs nebūs ne tik garšīga, ne sulīga, tāpēc rīkojies radoši un to uzlabo.

Pagatavošana

30 min4 porcijas
1

Burkānu, pastinaku notīri un sarīvē smalkos stienīšos. Papriku iztīri un sagriez strēmelēs, tomātus – mazos gabaliņos.

2

Pannā uzkarsē eļļu un apcep uz vidējas liesmas pastinaku un burkānu gandrīz mīkstus. Pievieno papriku un tomātus, turpini cept vēl minūti. Pannu noņem no uguns un tās saturu ieliec bļodā.

3

Sarīvē sieru. 100 g siera un majonēzi iejauc ceptajos dārzeņos. Pieber pa kārtīgai šķipsnai sāls un piparu. Pagaršo un ielabo pēc patikšanas ar sāli, pipariem vai jebkuru garšvielu. Atlikušo sieru sakul ar olu.

4

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Uz plāts liec karbonādes, tās bagātīgi pārklāj ar dārzeņu maisījumu, katrai uzsmērē pa karotei siera un olas maisījuma. Liec krāsnī un cep aptuveni 15 minūtes, līdz siers izkusis un veido kārdinošu zeltainu cepurīti.