Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Sulīgie liellopa gaļas burgeri

Sastāvdaļas
  • Kotletei:
  • 500 g liellopa maltās gaļas
  • 1 sīpols
  • 1 tējk. Vorčesteras mērces
  • 1 olas dzeltenums
  • pētersīļi
  • sāls, pipari pēc garšas
  • eļļa cepšanai
  • 4 burgeru maizītes
  • 8 tomāta šķēles
  • ledus salāts vai lapu salāts
  • 2 sīpoli
  • 1 ēdk. cukura
  • 4 marinēti gurķi
  • 3 ēdk. majonēze
  • 3 ēdk. kečupa
Jaunā "Lauru" saimniece Anna Roze dalījās ar sev mīļām receptēm žurnāla "100 labi padomi" maija numurā.

Pagatavošana

1
Smalki sakapā nomizotu sīpolu un pētersīļus. Liec bļodā un pievieno malto gaļu, Vorčesteras mērci un olas dzeltenumu. Pēc garšas pieber sāli, piparus un visu rūpīgi izmīci, līdz masa ir viendabīga. Maltās gaļas masu sadali četrās vienādās daļās un izveido plāceņus burgera maizītes lielumā. Ievieto ledusskapī uz 30 minūtēm.
2
Gatavo karamelizētos sīpolus: nomizotus sīpolus pārgriez gareniski uz pusēm un sagriez plānās pusripās. Pannā uzkarsē eļļu, ber tajā sīpolus un cep, līdz zeltaini. Tad pievieno cukuru, sāli un turpini karsēt, visu laiku maisot, līdz sīpoli karamelizējušies.
3
Gatavo mērci: smalki sagriez 2 marinētos gurķus un liec nelielā bļodiņā, pievieno majonēzi un kečupu. Pagaršo un, ja nepieciešams, pieber sāli.
4
Pannā uzkarsē eļļu un liec tajā cepties atdzisušās burgera kotletes. Cep aptuveni 4–5 minūtes no katras puses, līdz gatavas.
5
Burgeru maizītes pārgriez horizontāli uz pusēm un uz pannas apgrauzdē. Uz apakšējās maizītes puses liec mērci, salātlapu, marinēta gurķa šķēlītes, liellopa kotleti, karamelizētus sīpolus un 1–2 tomāta šķēles. Pa virsu tomātam liec otru burgera maizītes pusi.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni