foto: Shutterstock
Smalki sakapā nomizotu sīpolu un pētersīļus. Liec bļodā un pievieno malto gaļu, Vorčesteras mērci un olas dzeltenumu. Pēc garšas pieber sāli, piparus un visu rūpīgi izmīci, līdz masa ir viendabīga. Maltās gaļas masu sadali četrās vienādās daļās un izveido plāceņus burgera maizītes lielumā. Ievieto ledusskapī uz 30 minūtēm.
Gatavo karamelizētos sīpolus: nomizotus sīpolus pārgriez gareniski uz pusēm un sagriez plānās pusripās. Pannā uzkarsē eļļu, ber tajā sīpolus un cep, līdz zeltaini. Tad pievieno cukuru, sāli un turpini karsēt, visu laiku maisot, līdz sīpoli karamelizējušies.
Gatavo mērci: smalki sagriez 2 marinētos gurķus un liec nelielā bļodiņā, pievieno majonēzi un kečupu. Pagaršo un, ja nepieciešams, pieber sāli.
Pannā uzkarsē eļļu un liec tajā cepties atdzisušās burgera kotletes. Cep aptuveni 4–5 minūtes no katras puses, līdz gatavas.
Burgeru maizītes pārgriez horizontāli uz pusēm un uz pannas apgrauzdē. Uz apakšējās maizītes puses liec mērci, salātlapu, marinēta gurķa šķēlītes, liellopa kotleti, karamelizētus sīpolus un 1–2 tomāta šķēles. Pa virsu tomātam liec otru burgera maizītes pusi.