Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Voks Bangkokas gaumē

Sastāvdaļas
  • 250 g olu nūdeles
  • 2 burkāni
  • 1 sīpols
  • 1 sarkanais čili
  • 2 ēd.k. olīveļļas
  • 2 ēd.k. sojas mērce
  • 1 ēd.k. teryaki mērce
  • 1 ēd.k cukurs
  • 2 ēd.k. sezama sēkliņas
  • 1 burciņa Ķīnas saldskābā mērce
  • 500 g svaigs cūkgaļas šķiņķis
  • 2 laimu sula un miziņas
Šis ir tradicionāls taizemiešu ēdiens.

Pagatavošana 2 porcijas

1
Nūdeles vāra lielā daudzumā sālsūdens (atbilstoši norādēm uz iepakojuma). Burkānus nomizo un sagriež strēmelītēs. Sīpolu nomizo un sagriež ripiņās. Čili noskalo, iztīra sēkliņas, mīkstumu sagriež. Burkānus, sīpolu šķēlītes un čili dažas minūtes karsē vokpannā (vai parastā lielā pannā) pusē no paredzētā eļļas daudzuma.
2
Dārzeņus liek šķīvī. Šķiņķi sagriež plānās sloksnītēs. Gaļu karsē vokpannā atlikušajā eļļā. Pievieno sojas mērci, saldskābo Ķīnas mērci, teryaki mērci, cukuru, laima sulu un miziņu.
3
Notecina nūdeles un pannā samaisa ar sakarsētiem dārzeņiem. Pārkaisa sezama sēkliņas.
4
Ēdienu pasniedz ar saldo čili mērci vai mango čatniju.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni