OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gaļas ēdieni
2023. gada 29. septembrī, 09:22

Voks Bangkokas gaumē

Šis ir tradicionāls taizemiešu ēdiens.

Pagatavošana

35 min2 porcijas
1

Nūdeles vāra lielā daudzumā sālsūdens (atbilstoši norādēm uz iepakojuma). Burkānus nomizo un sagriež strēmelītēs. Sīpolu nomizo un sagriež ripiņās. Čili noskalo, iztīra sēkliņas, mīkstumu sagriež. Burkānus, sīpolu šķēlītes un čili dažas minūtes karsē vokpannā (vai parastā lielā pannā) pusē no paredzētā eļļas daudzuma.

2

Dārzeņus liek šķīvī. Šķiņķi sagriež plānās sloksnītēs. Gaļu karsē vokpannā atlikušajā eļļā. Pievieno sojas mērci, saldskābo Ķīnas mērci, teryaki mērci, cukuru, laima sulu un miziņu.

3

Notecina nūdeles un pannā samaisa ar sakarsētiem dārzeņiem. Pārkaisa sezama sēkliņas.

4

Ēdienu pasniedz ar saldo čili mērci vai mango čatniju.