Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Maltās gaļas un lēcu frikadeles

Sastāvdaļas
  • 2 kārbas (pa 400 ml) savā sulā konservētu tomātu gabaliņu
  • 600 g jauktas maltās gaļas
  • 1 kārba (400 ml) kokosriekstu piena
  • 150 g trekna skābā krējuma
  • 100 g sarkano lēcu
  • 2 pavasara sīpoliņi ar lokiem
  • 3 ēdk. eļļas
  • 2 tējk. garšvielu maisījuma Garam Masala
  • 1 tējk. sarkanās karija pastas
  • sāls, malti pipari
Ātri un vienkārši pagatavojams vakariņu ēdiens eksotiskāku garšu cienītājiem. Piedevās labi garšo tvaicēti rīsi.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Lēcas ieber verdošā sālsūdenī un izvāri. Sīpoliņus sagriez plānos gredzenos.
2
Sablendē tomātus ar kokosriekstu pienu un karija pastu. Pieber sāli un piparus.
3
Maltajai gaļai pievieno garšvielu maisījumu un sāli.
4
Lēcas nokās, strauji atdzesē aukstā ūdenī, rūpīgi notecini un samīci ar malto gaļu. Ar mitrām rokām izveido nelielas frikadelītes.
5
Lielā pannā sakarsē eļļu un apcep frikadeles no visām pusēm.
6
Pievieno tomātu un kokospiena mērci un uz lēnas uguns vāri 5–8 minūtes.
7
Pievieno krējumu un pārkaisi ar sīpoliņu gredzeniem.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni