Rucavnieku riezis (rieziks, kuģelis)
Sastāvdaļas
- ¾ spaiņa kartupeļu
- 700 g Kūpināta cauraudža
- 3–4 sīpoli
- 300 ml saldā krējuma
- skābais krējums – pasniegšanai
- sāls, pipari pēc garšas
No Rucavas tradīciju nama Zvanītāji saimnieču recepšu klāsta.
Tas ir Rucavas pusē tradicionāls zaļu rīvētu kartupeļu sacepums ar speķīti un sīpoliem. Sātīgs ēdiens lielai saimei – to cep malkas krāsnī lielā cepampannā un pēc tam griež gabalos. Pāris ēdāju dēļ nav vērts sākt, jo jāsarīvē ir teju spainis kartupeļu!
Pagatavošana 14 porcijas
1
Nomizo un sarīvē kartupeļus, mazos kubiņos sagriez cauraudzi, sakapā sīpolus. Visu samaisi. Pievieno krējumu un atkal samaisi.
2
Sakarsētā krāsnī liec cepties 1 stundu un 20 minūtes. Pasniedz ar skāba krējuma piku.