Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Rucavnieku riezis (rieziks, kuģelis)

Sastāvdaļas
  • ¾ spaiņa kartupeļu
  • 700 g Kūpināta cauraudža
  • 3–4 sīpoli
  • 300 ml saldā krējuma
  • skābais krējums – pasniegšanai
  • sāls, pipari pēc garšas
No Rucavas tradīciju nama Zvanītāji saimnieču recepšu klāsta. Tas ir Rucavas pusē tradicionāls zaļu rīvētu kartupeļu sacepums ar speķīti un sīpoliem. Sātīgs ēdiens lielai saimei – to cep malkas krāsnī lielā cepampannā un pēc tam griež gabalos. Pāris ēdāju dēļ nav vērts sākt, jo jāsarīvē ir teju spainis kartupeļu!

Pagatavošana 14 porcijas

1
Nomizo un sarīvē kartupeļus, mazos kubiņos sagriez cauraudzi, sakapā sīpolus. Visu samaisi. Pievieno krējumu un atkal samaisi.
2
Sakarsētā krāsnī liec cepties 1 stundu un 20 minūtes. Pasniedz ar skāba krējuma piku.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni