Gaļas ēdieni
2024. gada 13. februārī, 12:06

Rucavnieku riezis (rieziks, kuģelis)

No Rucavas tradīciju nama Zvanītāji saimnieču recepšu klāsta.Tas ir Rucavas pusē tradicionāls zaļu rīvētu kartupeļu sacepums ar speķīti un sīpoliem. Sātīgs ēdiens lielai saimei – to cep malkas krāsnī lielā cepampannā un pēc tam griež gabalos. Pāris ēdāju dēļ nav vērts sākt, jo jāsarīvē ir teju spainis kartupeļu!

Pagatavošana

140 min14 porcijas
1

Nomizo un sarīvē kartupeļus, mazos kubiņos sagriez cauraudzi, sakapā sīpolus. Visu samaisi. Pievieno krējumu un atkal samaisi.

2

Sakarsētā krāsnī liec cepties 1 stundu un 20 minūtes. Pasniedz ar skāba krējuma piku.