Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Alū lēni gatavināts cūkas cauraudzis

Sastāvdaļas
  • 1 kg cūkas cauraudža
  • ne pārāk trekna 1 pudele gaišā alus
  • 1 ēdk. sinepju
  • 2 daiviņas ķiploka
  • krietna šķipsna ķimeņu
  • sāls, pipari
Iesaka pavārs Valters Zirdziņš, Valtera restorāna īpašnieks. Valters, kura restorāna būtība ir ēdieni no Latvijā augušiem un audzētiem produktiem, iesaka cūku grilēšanai iepriekš marinēt, piemēram, rabarberos. Taču varbūt ir vērts paskatīties uz šo produktu no citas puses? Alū lēni gatavināts cūkas cauraudzis ir ļoti gards, bet arīdzan ļoti sātīgs, tāpēc pat dūšīgam ēdājam pietiks ar nelielu gabaliņu.

Pagatavošana 7 porcijas

1
Vari cauraudzi likt pīlē vai citā karstumizturīgā traukā, bet vari izmantot arī cepammaisu. Liec iekšā gaļu, ķiploku, pārkaisi ar ķimenēm, sāli, pipariem un visam uzlej alu. Alum ir jānosedz visa gaļa.
2
Noregulē cepeškrāsni uz grādiem 60–70 (neaizmirsti ieslēgt neterminēto režīmu, citādi pēc stundas, divām cepeškrāsns izslēgsies!), liec cepties un no rīta izņem. Lēni cepot, gaļa kļūst mīksta un sulīga, savukārt tauciņi, kas iztecējuši no cauraudža ir saēdušies ar alu un veido lielisku aromātisku mērcīti.
3
Visu garo ziemu un pavasari tāda cūkgaļa ir lieliska ar sautētiem skābiem kāpostiem, taču vasarā ideāla piedeva ir vasaras salāti, mazsālīti gurķi, jaunie kartupeļi vai vienkārši – pašu cepta maize.

Pievienot komentāru

Ziemassvētku receptes