Vrapi ar kariju - Kaukuļu ģimenes recepte
Sastāvdaļas
- Vairāki lavaši (man nepatīk pilngraudu) – cik nu būs ēdāju
- 1 ledus salāta galviņa
- Cēzara mērce
- 1 iepakojums mazo tomātiņu
- 200 g siera – jo cietāks, jo labāk
- 600 g vistas filejas
- 2 tējkarotes karija
- 2 glāzes rīvmaizes
- 3 olas
- sāls
- pipari
Kā gatavot vrapus, grupas "Dzelzs vilks" mūziķis Juris Kaukulis noskatījies no sievas Aijas. Viņš žurnālam "OK!" stāsta: "Vrapi ir manas meitas Rūtas mīļākais ēdiens. Teikšu godīgi – reizēm aizraujos ar mērci, bet to nevajag par daudz, jo tad pazūd visas labās smaržiņas, kas nāk no salātiem, tomātiem. Vajag, lai svaigums ienāk tevī – lai liktos, ka esi iekodies veselā dārzā un tas ir labākais, ko esi ieelpojis pēdējo 10 stundu laikā. Vēsi salāti, silta maizīte, un pa vidu smaržo karsta vistiņa – tāds ir vrapa noslēpums."
Pagatavošana
1
Sasmalcinu salātus, lieku lielā traukā.
2
Pārgriežu tomātiņus, iecilāju salātos.
3
Sarīvēju sieru, iecilāju.
4
Pievienoju nedaudz Cēzara mērces.
5
No lavaša veidoju tādas kā kabatiņas un lieku tosterī apcepties (var arī cepeškrāsnī).
6
Sakuļu olu, tai pieberu sāli, kariju, piparus – lai ir pikanti.
7
Vistas fileju izklopēju kā karbonādi.
8
Panēju un uzcepu.
9
Tikko no pannas noņemtu vistiņu sagriežu strēmelītēs, iemaisu salātos.
10
Visu masu pildu lavaša kabatiņās.