Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Pixabay

Ribiņas ar āboliem un sīpoliem

Sastāvdaļas
  • 1 kg ribiņu
  • 6 nelieli sīpoliņi
  • 4 āboli
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 4 ēdk. eļļas
  • 4 ēdk. sojas mērces
  • 1 tējk. kaltēta rozmarīna
  • ½ tējk. maltu melno piparu
  • ½ tējk. maltu čili piparu
  • ⅓ tējk. malta kardamona
Ribiņas labāk sader ar skābeniem āboliem. Ja āboli ir saldi, marinādei var pievienot pāris tējkarošu balzametiķa.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Bļodā samaisi sojas mērci ar garšvielām un caur spiedi izspiestiem ķiplokiem.
2
Sagatavotas ribiņas ieliec marinādē un samaisi. Atstāj, lai vismaz 1 stundu marinējas.
3
Nomizotus sīpolus sagriez daiviņās. Ābolus arī sagriez daiviņās.
4
Pannā sakarsē eļļu un apcep ribiņas no abām pusēm. Pievieno sīpolus un apcep tos viegli zeltainus.
5
Veidnē liec sīpolu kārtu, virsū – ribiņas ar visu šķidrumu, kas pannā, un pa virsu – ābolus.
6
Liec 190 grādu karstā cepeškrāsnī un cep 30–40 minūtes.

Pievienot komentāru

Ziemassvētku receptes