foto: Shutterstock
Gaļas ēdieni
2024. gada 26. maijā, 10:00

Šašliks tomātu un sīpolu marinādē

Universāla marināde visu veidu gaļai. Lai iemarinētos ātrāk, parastā ūdens vietā izmanto gāzēto.

Pagatavošana

1

Gaļu sagriez šašlikam atbilstošos gabaliņos. Sīpolus un ķiplokus nomizo.

2

Vienu tomātu un vienu sīpolu sarīvē uz rupjās rīves. Pārējos sagriez mazos gabaliņos. Ķiplokus smalki sakapā. Visu samaisi, pievieno zaļumus, sāli un piparus.

3

Gaļu liec lielā bļodā, pielej 250 ml auksta ūdens un pievieno dārzeņu maisījumu. Samaisi un uz 8–10 stundām noliec vēsumā.

4

Gaļu uzdur uz iesmiņiem un liec uz oglēm cepties.