Šašliks tomātu un sīpolu marinādē
Sastāvdaļas
- 1 kg gaļas
- 3 lieli sīpoli
- 3 lieli tomāti
- 3 lielas ķiploka daiviņas
- 3 ēdk. sakapātu zaļumu (pētersīļu, koriandra, bazilika)
- sāls, malti melnie pipari
Universāla marināde visu veidu gaļai. Lai iemarinētos ātrāk, parastā ūdens vietā izmanto gāzēto.
Pagatavošana
1
Gaļu sagriez šašlikam atbilstošos gabaliņos. Sīpolus un ķiplokus nomizo.
2
Vienu tomātu un vienu sīpolu sarīvē uz rupjās rīves. Pārējos sagriez mazos gabaliņos. Ķiplokus smalki sakapā. Visu samaisi, pievieno zaļumus, sāli un piparus.
3
Gaļu liec lielā bļodā, pielej 250 ml auksta ūdens un pievieno dārzeņu maisījumu. Samaisi un uz 8–10 stundām noliec vēsumā.
4
Gaļu uzdur uz iesmiņiem un liec uz oglēm cepties.