sestdiena, 27. aprīlis
Shutterstock

Šašliks tomātu un sīpolu marinādē

Sastāvdaļas
  • 1 kg gaļas
  • 3 lieli sīpoli
  • 3 lieli tomāti
  • 3 lielas ķiploka daiviņas
  • 3 ēdk. sakapātu zaļumu (pētersīļu, koriandra, bazilika)
  • sāls, malti melnie pipari
Universāla marināde visu veidu gaļai. Lai iemarinētos ātrāk, parastā ūdens vietā izmanto gāzēto.

Pagatavošana

1
Gaļu sagriez šašlikam atbilstošos gabaliņos. Sīpolus un ķiplokus nomizo.
2
Vienu tomātu un vienu sīpolu sarīvē uz rupjās rīves. Pārējos sagriez mazos gabaliņos. Ķiplokus smalki sakapā. Visu samaisi, pievieno zaļumus, sāli un piparus.
3
Gaļu liec lielā bļodā, pielej 250 ml auksta ūdens un pievieno dārzeņu maisījumu. Samaisi un uz 8–10 stundām noliec vēsumā.
4
Gaļu uzdur uz iesmiņiem un liec uz oglēm cepties.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni