Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Kefīrā marinēts vistas šašliks

Sastāvdaļas
  • 2 kg vistas šķiņķīšu
  • 1 kg sīpolu
  • 500 ml kefīra
  • 3 ēdk. sakapātu pētersīļu
  • 1 tējk. maltas paprikas
  • ½ tējk. karija pulvera
  • ½ tējk. maltu romiešu ķimeņu
  • sāls, malti pipari, cukurs
Kefīra vietā der arī labs dzeramais jogurts bez piedevām. Ja šķiņķīšu vietā ņem fileju, tad to sagriež gabaliņos un marinē 1–2 stundas.

Pagatavošana

1
Nomizotus sīpolus pārgriez uz pusēm un pēc tam sagriez plānās šķēlītēs. Ar rokām viegli samīci.
2
Lielā traukā liec vistas šķiņķīšus, pievieno sīpolus un samaisi, pēc tam ar rokām atkal samīci.
3
Pievieno kefīru, garšvielas un pētersīļus un samaisi. Uzliec šķīvi un piespied tā, lai marināde klātu visus vistas gabaliņus. Noliec vēsumā uz 3–4 stundām.
4
Vistas gabalus uzdur uz iesmiem un notīri zaļumus un sīpolus. Liec uz oglēm un cep gatavus.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni