Kefīrā marinēts vistas šašliks
Sastāvdaļas
- 2 kg vistas šķiņķīšu
- 1 kg sīpolu
- 500 ml kefīra
- 3 ēdk. sakapātu pētersīļu
- 1 tējk. maltas paprikas
- ½ tējk. karija pulvera
- ½ tējk. maltu romiešu ķimeņu
- sāls, malti pipari, cukurs
Kefīra vietā der arī labs dzeramais jogurts bez piedevām. Ja šķiņķīšu vietā ņem fileju, tad to sagriež gabaliņos un marinē 1–2 stundas.
Pagatavošana
1
Nomizotus sīpolus pārgriez uz pusēm un pēc tam sagriez plānās šķēlītēs. Ar rokām viegli samīci.
2
Lielā traukā liec vistas šķiņķīšus, pievieno sīpolus un samaisi, pēc tam ar rokām atkal samīci.
3
Pievieno kefīru, garšvielas un pētersīļus un samaisi. Uzliec šķīvi un piespied tā, lai marināde klātu visus vistas gabaliņus. Noliec vēsumā uz 3–4 stundām.
4
Vistas gabalus uzdur uz iesmiem un notīri zaļumus un sīpolus. Liec uz oglēm un cep gatavus.