Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Cūkgaļas šašliks sinepju un sojas mērcē

Sastāvdaļas
  • 1 kg cūkgaļas mīkstuma
  • 200 g gatavu sinepju no burciņas
  • 2 sīpoli
  • 2 ēdk. sojas mērces
  • 2–3 salvijas lapiņas
  • pa 1 pētersīļa, bazilika un raudenes zariņam
  • ½ tējk. maltu piparu
Tā kā sojas mērce ir gana sāļa un sinepes – pikantas, marinādei sāli nepievieno. Ja šķiet, ka gaļai tomēr pietrūkst sāls, to uzkaisa jau gatavam šašlikam.

Pagatavošana

1
Gaļu sagriez šašlikam piemērotos gabaliņos.
2
Sīpolus nomizo, pārgriez uz pusēm un sagriez plānās šķēlītēs. Zaļumus sakapā.
3
Bļodā sakul sinepes ar sojas mērci, pievieno piparus, zaļumus un sīpolus un samaisi.
4
Ieliec gaļas gabaliņus un cītīgi samīci, lai tie viscaur būtu pārklāti ar marinādi. Atstāj vismaz uz pusstundu.
5
Gaļas gabaliņus uzdur uz iesmiņiem un cep uz oglēm gatavus.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni