Cūkgaļas šašliks sinepju un sojas mērcē
Sastāvdaļas
- 1 kg cūkgaļas mīkstuma
- 200 g gatavu sinepju no burciņas
- 2 sīpoli
- 2 ēdk. sojas mērces
- 2–3 salvijas lapiņas
- pa 1 pētersīļa, bazilika un raudenes zariņam
- ½ tējk. maltu piparu
Tā kā sojas mērce ir gana sāļa un sinepes – pikantas, marinādei sāli nepievieno. Ja šķiet, ka gaļai tomēr pietrūkst sāls, to uzkaisa jau gatavam šašlikam.
Pagatavošana
1
Gaļu sagriez šašlikam piemērotos gabaliņos.
2
Sīpolus nomizo, pārgriez uz pusēm un sagriez plānās šķēlītēs. Zaļumus sakapā.
3
Bļodā sakul sinepes ar sojas mērci, pievieno piparus, zaļumus un sīpolus un samaisi.
4
Ieliec gaļas gabaliņus un cītīgi samīci, lai tie viscaur būtu pārklāti ar marinādi. Atstāj vismaz uz pusstundu.
5
Gaļas gabaliņus uzdur uz iesmiņiem un cep uz oglēm gatavus.