Ātrais vistas karijs
Sastāvdaļas
- 4 vistas filejas
- 2 sīpoli
- 1 laims
- 1 svaiga sarkanā čili pāksts
- 1 kārba (400 g) konservētu tomātu gabaliņu
- 1 kārba (400 g) savā sulā kokosriekstu piena
- 1 ēdk. sarkanās karija pastas (nopērkama lielveikalos)
- 1 ēdk. sakapāta svaiga ingvera
- 1 ēdk. sakapāta svaiga koriandra
- 2 ēdk. eļļas
- sāls
Maiga un viegli sagremojama, ātri pagatavojama, mazāk trekna nekā citas gaļas – lūk, trīs vistas gaļas priekšrocības. Turklāt tā labi sader ar visdažādākajām garšvielām un kā ar skābiem, tā arī saldiem produktiem, piemēram, ananasiem un mandarīniem.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Vistas filejas sagriez aptuveni 1 cm biezās strēmelēs. Nomizotus sīpolus sagriez plānās ripiņās, iztīrītu čili sakapā. Laimu sagriez plānās šķēlītēs.
2
Katlā sakarsē eļļu, ieber sīpolus, čili un ingveru. Maisot sautē aptuveni 5 minūtes. Iemaisi karija pastu un viegli apcep.
3
Pievieno vistas strēmeles un sāli, iemaisi tomātus un kokosriekstu pienu. Pielej 200 ml ūdens, uzvāri un uz lēnas uguns sautē 20 minūtes.
4
Gatavu pārkaisi ar sakapātu koriandru un izrotā ar laima šķēlītēm.