sestdiena, 27. aprīlis
Shutterstock

Vistas kebabs ar piparmētru mērci

Sastāvdaļas
  • 500 g vistas filejas
  • 250 g jogurta bez piedevām
  • 1 liels sīpols
  • 2 ēdk. grauzdētu zemesriekstu
  • 2 ēdk. eļļas
  • 1–2 ēdk. smalki sakapātu piparmētru
  • 2 tējk. maltu romiešu ķimeņu
  • ½ tējk. maltu Kajenas piparu
  • sāls, malti melnie pipari
Kebabs, arī kebaps, ir grilēta vai cepta gaļa. Šis ēdiens ir ļoti populārs Turcijā, Kaukāzā, arābu zemēs. Kebabam ir daudz variantu un tradīciju – to gatavo no marinētiem gaļas gabaliņiem, sapresētām gaļas šķēlēm vai maltas gaļas. Piedevās pasniedz rīsus, frī kartupeļus, salātus. Kebabu pilda arī pitas maizē un līdzīgos plāceņos. Pēdējo 20 gadu laikā dažādu veidu kebabi ir kļuvuši par ļoti iecienītu ātro ēdienu gandrīz visā Eiropā.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Sīpolu nomizo un smalki sakapā, pēc tam samaisi ar eļļu, Kajenas pipariem un romiešu ķimenēm.
2
Vistas fileju sagriez palielos gabalos un uzdur uz iesmiņiem. Apzied ar sīpolu un garšvielu eļļu.
3
Riekstus sakapā un kopā ar piparmētrām iekul jogurtā. Pieber sāli un piparus.
4
Sakarsē grilpannu vai pannu ar pretpiedeguma pārklājumu. Ieliec iesmiņus un, ik pa laikam apgrozot, cep 8–10 minūtes.
5
Iesmiņus pārkaisi ar sāli un pasniedz ar jogurta mērci.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni