Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Cūkas mīkstums saldskābajās piedevās

Sastāvdaļas
  • 600 g cūkas mīkstuma
  • Marinādei:
  • sojas mērce
  • ½ tējk. cukura
  • ½ tējk. sāls
  • malti pipari
  • Apviļāšanai:
  • 2 ēdk. miltu
  • 1 ēdk. cietes
  • 500 ml buljona
  • 2 burkāni
  • 2 sarkanās paprikas pākstis
  • 1 zaļā paprikas pāksts
  • 1 sīpols
  • 1 liela ķiploka daiviņa
  • 1 kārbiņa (250 g) konservētu ananasu gabaliņu
  • 3–4 ēdk. maiga etiķa
  • 2 ēdk. cukura
  • 2 ēdk. tomātu mērces
  • 1–2 tējk. cietes
  • eļļa cepšanai
  • sāls, malti pipari
Pēc šīs receptes var gatavot arī liellopa gaļu un vistas gaļu; cukura vietā var izmantot medu.

Pagatavošana 5 porcijas

1
Samaisi marinādei paredzētos produktus.
2
Gaļu sagriez mazos gabaliņos un samaisi ar marinādi. Sojas mērci vajag tik daudz, lai marināde vienmērīgi pārklātu gaļas gabaliņus. Atstāj, lai 1 stundu marinējas.
3
Burkānus, papriku un sīpolu sagriez salmiņos, ķiploku sakapā.
4
Bļodiņā samaisi miltus ar cieti un apviļā marinēto gaļu.
5
Lielā katlā ar biezu dibenu sakarsē eļļu un uz straujas uguns apcep gaļu.
6
Pievieno dārzeņus un maisot apcep. Pievieno ananasus ar visu šķidrumu. Iemaisi tomātu mērci, etiķi, garšvielas, pielej buljonu un uz lēnas uguns sautē aptuveni 1 stundu.
7
Pašās beigās cieti iemaisi nelielā ūdens daudzumā, iejauc mērcē un uzvāri.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni