Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Maltās gaļas sacepums ar makaroniem un dārzeņiem

Sastāvdaļas
  • 500 g savā sulā konservētu tomātu gabaliņu
  • 500 ml buljona
  • 400 g maltās gaļas
  • 400 g īsu makaronu ar cauru vidiņu
  • 200 ml piena
  • 100 g rīvēta cietā siera
  • 1 mazs cukīni
  • 1 burkāns
  • 1 maza pētersīļa sakne
  • 1 sīpols
  • 1 liela ķiploka daiviņa
  • 3 ēdk. sviesta
  • 2 ēdk. miltu
  • 2 ēdk. rīvmaizes
  • 1 ēdk. tomātu pastas
  • 1 ēdk. eļļas
  • 1 tējk. cukura
  • sāls, malti pipari un muskatrieksts
Šim sacepumam lieliski noder arī makaroni, kas palikuši pāri no iepriekšējās ēdienreizes.

Pagatavošana 5 porcijas

1
Burkānu, pētersīli, sīpolu un ķiploku nomizo. Cukīni, burkānu un pētersīli sagriez mazos gabaliņos, sīpolu un ķiploku smalki sakapā.
2
Pannā sakarsē eļļu un apcep malto gaļu. Iemaisi tomātu pastu.
3
Tomātus sablendē un iemaisi maltajā gaļā. Pielej 200 ml buljona, pievieno sasmalcinātos dārzeņus un uzvāri. Pieber sāli, piparus un cukuru un turpini vārīt aptuveni 15 minūtes.
4
Katlā izkausē 2 ēdk. sviesta un iemaisi miltus. Maisot turpini karsēt 2–3 minūtes. Pielej atlikušo buljonu un uzvāri. Pielej pienu un vēlreiz uzvāri. Pieber sāli, piparus un muskatriekstu.
5
Makaronus izvāri atbilstoši norādei uz iesaiņojuma un nokās. Pildi sacepumu veidnē, virsū liec malto gaļu ar dārzeņiem. Pārlej ar mērci.
6
Pārkaisi ar sieru un rīvmaizi, virsū uzliec atlikušā sviesta piciņas.
7
Ievieto 180 grādu karstā cepeškrāsnī un cep 35 minūtes.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni