Cūkas ribiņas ķīniešu gaumē
Sastāvdaļas
- 1,2 kg ribiņu
- 200 ml gaišās sojas mērces
- 120 ml tumšās sojas mērces
- 60 ml medus
- 2 ēdk. rīsu etiķa
- 1 ēdk. piecu garšvielu maisījuma (nopērkams lielveikalos)
- 1 ēdk. sarīvēta ingvera
- 2 ķiploka daiviņas
Lai ribiņu gaļa kļūtu pavisam mīksta, tās vispirms cep cepeškrāsnī un tikai pēc tam grilē.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Ribiņas ierīvē ar piecu garšvielu maisījumu un ieliec marinēšanai piemērotā traukā.
2
Bļodā samaisi sojas mērci ar medu, etiķi, ingveru un caur spiedi izspiestiem ķiplokiem. Pusi mērces pārlej ribiņām, samaisi un atstāj pa nakti, lai marinējas.
3
Cepeškrāsni sakarsē līdz 150 grādiem. Ribiņas ieliec ietaukotā cepešpannā un pārklāj ar alumīnija foliju. Cep aptuveni 1 stundu, līdz gaļa viegli atdalās no kauliem.
4
Grilu sakarsē ļoti karstu. Ribiņas apzied ar mērci un cep aptuveni 15 minūtes. Pasniedz ar atlikušo mērci.