foto: Shutterstock
Gaļas ēdieni
2022. gada 21. decembrī, 14:00

Maltās gaļas un dārzeņu cepetis

Arī no maltās gaļas var pagatavot sātīgu ēdienu. Gatavu sagriez šķēlēs un izrotā ar svaigu baziliku.

Pagatavošana

60 min6 porcijas
1

Baltmaizes šķēli aplej ar ūdeni un atstāj, lai kādu brīdi mērcējas. Iztīrītas paprikas sagriez strēmelēs, tomātus – daivās. Sīpolus sagriez plānās ripiņās, ķiplokus smalki sakapā.

2

Pannā sakarsē eļļu un apsautē sīpolus, tomātus un papriku. Pieber sāli un piparus.

3

No izmērcētās maizes izspied lieko šķidrumu. Maizi kopā ar malto gaļu, olām, ķiplokiem un timiānu samīci. Dāsni pieber sāli un piparus.

4

No maltās gaļas maisījuma izveido garenu klaipu un liec uz plāts, kas ieziesta ar taukvielām. Viegli pieplacini. Gareniski iespied tādu kā iedobi.

5

Iedobē liec apsautētos dārzeņus. Virsū liec siera šķēles.

6

Ievieto 220 grādu karstā cepeškrāsnī un cep 25–30 minūtes.