foto: Shutterstock
Baltmaizes šķēli aplej ar ūdeni un atstāj, lai kādu brīdi mērcējas. Iztīrītas paprikas sagriez strēmelēs, tomātus – daivās. Sīpolus sagriez plānās ripiņās, ķiplokus smalki sakapā.
Pannā sakarsē eļļu un apsautē sīpolus, tomātus un papriku. Pieber sāli un piparus.
No izmērcētās maizes izspied lieko šķidrumu. Maizi kopā ar malto gaļu, olām, ķiplokiem un timiānu samīci. Dāsni pieber sāli un piparus.
No maltās gaļas maisījuma izveido garenu klaipu un liec uz plāts, kas ieziesta ar taukvielām. Viegli pieplacini. Gareniski iespied tādu kā iedobi.
Iedobē liec apsautētos dārzeņus. Virsū liec siera šķēles.
Ievieto 220 grādu karstā cepeškrāsnī un cep 25–30 minūtes.