Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Maltās gaļas un dārzeņu cepetis 1

Sastāvdaļas
  • • 700 g maltās gaļas
  • 5 tomāti
  • 4 šķēles puscietā siera
  • 2 dzeltenās paprikas pākstis
  • 1 zaļās paprikas pāksts
  • 1 liela saziedējusi baltmaizes šķēle
  • 2 sarkanie sīpoli
  • 2 lielas ķiploka daiviņas
  • 2 olas
  • 2 ēdk. eļļas
  • 2 tējk. kaltēta timiāna
  • sāls, malti pipari
Arī no maltās gaļas var pagatavot sātīgu ēdienu. Gatavu sagriez šķēlēs un izrotā ar svaigu baziliku.

Pagatavošana 6 porcijas

1
Baltmaizes šķēli aplej ar ūdeni un atstāj, lai kādu brīdi mērcējas. Iztīrītas paprikas sagriez strēmelēs, tomātus – daivās. Sīpolus sagriez plānās ripiņās, ķiplokus smalki sakapā.
2
Pannā sakarsē eļļu un apsautē sīpolus, tomātus un papriku. Pieber sāli un piparus.
3
No izmērcētās maizes izspied lieko šķidrumu. Maizi kopā ar malto gaļu, olām, ķiplokiem un timiānu samīci. Dāsni pieber sāli un piparus.
4
No maltās gaļas maisījuma izveido garenu klaipu un liec uz plāts, kas ieziesta ar taukvielām. Viegli pieplacini. Gareniski iespied tādu kā iedobi.
5
Iedobē liec apsautētos dārzeņus. Virsū liec siera šķēles.
6
Ievieto 220 grādu karstā cepeškrāsnī un cep 25–30 minūtes.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni