Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Cūkgaļa saldajā glazūrā

Sastāvdaļas
  • 4 cūkgaļas šķēles (var būt karbonādes), treknums nogriezts
  • 3 ēdk. medus
  • 4 pakčoja galviņas, pārgrieztas gareniski uz pusēm
  • 2 ēdk. apelsīnu sulas
  • 2 tējk. ķīniešu piecu garšvielu maisījuma
Ātri pagatavojams austrumniecisks ēdiens. Vairāk derēs tiem, kuriem cepeškrāsnij ir arī grila funkcija, taču tikpat labi gaļu vari cept pannā ar biezu dibenu. Pakčojs jeb Āzijas kāposts, ko tagad var iegādāties Latvijas lielveikalos, ir jau iecienītā Ķīnas kāposta mazākais un zaļākais brālēns.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Marinē gaļu! Samaisi piecu garšvielu maisījumu, medu un nedaudz apelsīnu sulas un marinādi uzzied gaļai. Paturi 10 minūtes.
2
Uzkarsē grilu vidēji karstu, un grilē gaļu 4–5 minūtes no katras puses, palaikam aplaistot ar atlikušo marinādi, līdz gaļa gatava.
3
Tvaicē pakčoja galviņas 2 minūtes, līdz tās izskatās apvītušas. Pasniedz ar gaļas šķēlēm un pārlaisti ar sulu no pannas.
4
Ideja! Pagatavo marinādi kā iepriekš. Sagriez gaļu strēmelītēs un cep uzkarsētā vokpannā 1 ēdk. olīveļļas aptuveni 4 minūtes, tad liec uz šķīvja. Ielej pannā vēl vienu ēdk. olīveļļas un 3 minūtes cep 300 g jauktu dārzeņu. Pārlej dārzeņiem marinādi, liec klāt gaļu un no tās iztecējušo sulu. Visu apmaisi. Pasniedz ar nūdelēm vai rīsiem.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni