Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Cūkgaļas karbonāde plūmju marinādē

Sastāvdaļas
  • 700 g cūkas karbonādes ar kaulu
  • 150 ml plūmju vīna
  • 1 ēdk. balzametiķa
  • 1 ēdk. Vursteras mērces
  • 1 ēdk. sojas mērces
  • 1 tējk. medus
  • 1 daiviņa ķiploka, smalki kapāta
  • 1/3 čili pipara, smalki kapāta
  • 1 tējk. cukura
  • naža gals sāls, saišķītis svaiga timiāna (smalki kapāta)
Jelgavas un Mārupes ģimenes restorānu Hercogs īpašnieka Andra Rūmīša zelta klasikas recepte. 10 minūtes marinādes sagatavošanai + vismaz 4 stundas marinēšanai, 15–20 minūtes cepšanai uz grila.

Pagatavošana

1
Dari tā: marinādei sajauc visas sastāvdaļas kopā, labi samaisi un ar to aplej porcijas gabalos sagriezto cūkas karbonādi ar kauliņu. Gaļu marinē vismaz četras stundas, bet vislabāk – uz nakti liec ledusskapī.
2
Šefpavārs māca: Grilēšanai rēķini vismaz 300 g gaļas vienam cilvēkam. Ja tev nav laika pašam marinēt gaļu cepšanai, veikalā nopērkamajos spainīšos meklē cūkas šķiņķi krējuma marinādē. Ātrajā variantā gaļu vari marinēt timiānā, rozmarīnā, svaigi spiestā apelsīnu un citrona sulā, kam pievieno sāli un piparus pēc garšas, – ar šo miksli pamatīgi iemasē cūkgaļas kumosus.
3
Gatavo marinādi no tā, kas tev garšo, tikai atceries, ka marināde ir garšā spēcīgāka par gatavo gaļu. Ja vēlies asumiņu, marinādei jābūt gana asai!
4
Vienkārša un laba marināde cūkas gaļai ir alus, porteris. Pievieno sīpolus, ķiplokus, sāli, piparus.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni