Ar sēnēm pildīta vistas fileja
Sastāvdaļas
- Pildījumam:
- 100 g šampinjonu
- 50 g maltās gaļas
- 1 tostermaizes šķēle
- 1 ola
- 1 šalotes sīpols
- 4 ēdk. piena
- 2 ēdk. olīveļļas
- 1 ēdk. smalki sakapātu pētersīļu
- sāls, malti pipari
- Filejām
- 4 vistas filejas (pa 150 g)
- 400 g sēņu
- 150 ml vistas buljona
- 100 ml baltvīna
- 50 g sviesta
- 2 šalotes sīpoli
- 2 timiāna zariņi
- 2 ēdk. saldā krējuma
- sāls, malti pipari
Pildījumā un arī tā sautējumā var izmantot tikai šampinjonus, bet tiem var arī pievienot gailenes vai citas meža sēnes, pēc principa – “kas labāk garšo un cik daudz sēņu laimējies salasīt”.
Pagatavošana 5 porcijas
1
Pildījumam paredzētās sēnes sagriez smalkos gabaliņos, sīpolu sakapā.
2
Cepeštraukā (jeb tā dēvētajā pīlē) sakarsē eļļu un uz straujas uguns apcep sēnes un sīpolus, pēc tam pievieno malto gaļu, arī apcep un pēc tam iemaisi pētersīļus. Atstāj, lai atdziest.
3
Maizes šķēli iemērc pienā. Pievieno sēņu maisījumu un sakultu olu. Pieber sāli un piparus un rūpīgi samīci.
4
Filejas izklapē ar gaļas āmuriņu un liec uz lēzena šķīvja. Pārkaisi ar sāli un pipariem. Katrai filejai vidū uzliec pa ceturtdaļai sēņu maisījuma
5
Rūpīgi satin kā veltnīti un apsien ar diegu.
6
Cepeštraukā sakarsē pusi sviesta un no visām pusēm apcep veltnīšus. Izņem un noliec malā.
7
Sēnes sagriez paprāvos gabalos. Sīpolus sakapā.
8
Atlikušajā sviestā apsautē sīpolus, pēc tam pievieno sēnes un apcep.
9
Ieliec veltnīšus un timiānu, pielej vīnu un buljonu. Uz lēnas uguns sutini 20–25 minūtes. Dažas minūtes pirms sautēšanas beigām iemaisi krējumu.