foto: Shutterstock
Pildījumam paredzētās sēnes sagriez smalkos gabaliņos, sīpolu sakapā.
Cepeštraukā (jeb tā dēvētajā pīlē) sakarsē eļļu un uz straujas uguns apcep sēnes un sīpolus, pēc tam pievieno malto gaļu, arī apcep un pēc tam iemaisi pētersīļus. Atstāj, lai atdziest.
Maizes šķēli iemērc pienā. Pievieno sēņu maisījumu un sakultu olu. Pieber sāli un piparus un rūpīgi samīci.
Filejas izklapē ar gaļas āmuriņu un liec uz lēzena šķīvja. Pārkaisi ar sāli un pipariem. Katrai filejai vidū uzliec pa ceturtdaļai sēņu maisījuma
Rūpīgi satin kā veltnīti un apsien ar diegu.
Cepeštraukā sakarsē pusi sviesta un no visām pusēm apcep veltnīšus. Izņem un noliec malā.
Sēnes sagriez paprāvos gabalos. Sīpolus sakapā.
Atlikušajā sviestā apsautē sīpolus, pēc tam pievieno sēnes un apcep.
Ieliec veltnīšus un timiānu, pielej vīnu un buljonu. Uz lēnas uguns sutini 20–25 minūtes. Dažas minūtes pirms sautēšanas beigām iemaisi krējumu.