foto: Shutterstock
Gaļas ēdieni
2023. gada 19. jūlijā, 14:00

Ar sēnēm pildīta vistas fileja

Pildījumā un arī tā sautējumā var izmantot tikai šampinjonus, bet tiem var arī pievienot gailenes vai citas meža sēnes, pēc principa – “kas labāk garšo un cik daudz sēņu laimējies salasīt”.

Pagatavošana

60 min5 porcijas
1

Pildījumam paredzētās sēnes sagriez smalkos gabaliņos, sīpolu sakapā.

2

Cepeštraukā (jeb tā dēvētajā pīlē) sakarsē eļļu un uz straujas uguns apcep sēnes un sīpolus, pēc tam pievieno malto gaļu, arī apcep un pēc tam iemaisi pētersīļus. Atstāj, lai atdziest.

3

Maizes šķēli iemērc pienā. Pievieno sēņu maisījumu un sakultu olu. Pieber sāli un piparus un rūpīgi samīci.

4

Filejas izklapē ar gaļas āmuriņu un liec uz lēzena šķīvja. Pārkaisi ar sāli un pipariem. Katrai filejai vidū uzliec pa ceturtdaļai sēņu maisījuma

5

Rūpīgi satin kā veltnīti un apsien ar diegu.

6

Cepeštraukā sakarsē pusi sviesta un no visām pusēm apcep veltnīšus. Izņem un noliec malā.

7

Sēnes sagriez paprāvos gabalos. Sīpolus sakapā.

8

Atlikušajā sviestā apsautē sīpolus, pēc tam pievieno sēnes un apcep.

9

Ieliec veltnīšus un timiānu, pielej vīnu un buljonu. Uz lēnas uguns sutini 20–25 minūtes. Dažas minūtes pirms sautēšanas beigām iemaisi krējumu.