Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Cūkas fileja sāls mīklā

Sastāvdaļas
  • Mērcei
  • 250 g miltu
  • 250 g sāls
  • 150 ml sarkanvīna
  • Gaļai
  • 600 g cūkgaļas filejas
  • 1 sīpols
  • 2 ēdk. eļļas
  • 1 ēdk. vidēji asu sinepju
  • 1–2 zariņi svaiga rozmarīna
  • 1–2 zariņi svaiga timiāna
  • malti melnie pipari
  • Mērcei
  • 125 g krēmsiera
  • 100 ml baltvīna
  • 100 ml piena
  • 30 g sviesta
  • 2 ēdk. kartupeļu cietes
  • 2 ēdk. citrona sulas
  • 1 sīpols
Ja vēlies ciemiņus uzcienāt ar smalkām pusdienām, vērts pagatavot ēdienu pēc šīs lieliskās receptes. Gan mērcē, gan mīklā vīna vietā droši var izmantot buljonu. Piedevās labi garšo vai nu rīsi ar dārzeņiem, vai kuskuss, bet tradicionālo garšu cienītājiem – vārīti jaunie kartupeļi.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Bļodā samaisi miltus ar sāli un pielej vīnu. Ar rokām samīci mīklu.
2
Dziļā pannā sakarsē eļļu, uz straujas uguns no visām pusēm apcep fileju. Apzied ar sinepēm un apkaisi ar pipariem.
3
Sāls mīklu liec uz cepampapīra loksnes un izveltnē.
4
Nomizotu sīpolu sagriez ripiņās un kopā ar timiāna un rozmarīna zariņiem kārto mīklas plāksnes vidū.
5
Uzliec sagatavoto fileju un ietin mīklā. Galus rūpīgi aizloki ciet. Uzliec uz cepamplāts.
6
Ievieto 160 grādu karstā krāsnī un cep aptuveni 40 minūtes.
7
Tikmēr pagatavo mērci: nomizotu sīpolu smalki sakapā, ieber pannā ar sakarsētu sviestu un apsautē gabaliņus caurspīdīgus. Pielej vīnu un vāri kādas 5 minūtes. Pievieno pienu un krēmsieru un sablendē. Iemaisi citrona sulu, sakultu ar cieti. Ja nepieciešams, pielej vēl šķidrumu un uzputo.
8
No krāsns izņemto sāls mīklu ar nazi pārgriez un atdali no gaļas. Fileju sagriez šķēlēs un pasniedz, pārlietu ar mērci.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni