Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock.com

Grauzdēta maize ar vistu aknām

Sastāvdaļas
  • 200 g vistas aknu
  • 4 sakapātas svaigas salvijas lapas
  • 4 lielas maizes šķēles
  • 2 ēdk. olīveļļas
  • 2 ēdk. baltvīna
  • 2 ēdk. citronu sulas
  • 1 saspaidīta ķiploka daiviņa
  • citrona daiviņas
  • sāls, malti melnie pipari
Ar ceptām aknām vienlīdz labi garšo gan saldskābmaize, gan arī itāļu čabata un kvalitatīva parastā baltmaize.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Pannā sakarsē eļļu, ieliec ķiploku un kādu minūti pasautē.
2
Aknas nomazgā, nosusini un ar asu nazi sagriez gabaliņos. Liec pannā, pievieno vīnu un citronu sulu un cep 3–5 minūtes, līdz aknas ir gatavas. Pievieno salviju, pārkaisi sāli un piparus.
3
Maizi apgrauzdē vai nu uz pannas, vai zem sakarsēta grila cepeškrāsnī. Liec karstās aknas uz maizes un izrotā ar citrona daiviņām.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni