Grauzdēta maize ar vistu aknām
Sastāvdaļas
- 200 g vistas aknu
- 4 sakapātas svaigas salvijas lapas
- 4 lielas maizes šķēles
- 2 ēdk. olīveļļas
- 2 ēdk. baltvīna
- 2 ēdk. citronu sulas
- 1 saspaidīta ķiploka daiviņa
- citrona daiviņas
- sāls, malti melnie pipari
Ar ceptām aknām vienlīdz labi garšo gan saldskābmaize, gan arī itāļu čabata un kvalitatīva parastā baltmaize.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Pannā sakarsē eļļu, ieliec ķiploku un kādu minūti pasautē.
2
Aknas nomazgā, nosusini un ar asu nazi sagriez gabaliņos. Liec pannā, pievieno vīnu un citronu sulu un cep 3–5 minūtes, līdz aknas ir gatavas. Pievieno salviju, pārkaisi sāli un piparus.
3
Maizi apgrauzdē vai nu uz pannas, vai zem sakarsēta grila cepeškrāsnī. Liec karstās aknas uz maizes un izrotā ar citrona daiviņām.