Desiņu un makaronu sautējums ar dārzeņiem
Sastāvdaļas
- 400 g desiņu
- 300 g makaronu pēc izvēles
- 250 g zaļo zirnīšu
- 250 g buljona
- 250 g maskarpones siera
- 3 sarkanās paprikas pākstis
- 1 sīpols
- 1 ēdk. eļļas
- sāls, malti pipari
Šai receptei piemērotas ir gan Vīnes desiņas, gan mednieku desiņas. Savukārt no makaronu klāsta der gan spirālītes, gan taurenīši un tiem līdzīgie.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Makaronus izvāri atbilstoši norādei uz iesaiņojuma. Pāris minūtes pirms vārīšanas beigām pievieno zaļos zirnīšus. Nokās un notecini.
2
Papriku sagriez mazos gabaliņos. Nomizotu sīpolu smalki sakapā. Desiņas sagriez ieslīpās ripiņās.
3
Lielā pannā sakarsē eļļu, ieber papriku un maisot cep aptuveni 3 minūtes. Pievieno sāli un piparus.
4
Pievieno sīpolus un desiņas un apcep.
5
Pielej buljonu un vāri 3–4 minūtes. Iemaisi sieru.
6
Pievieno makaronu un zirnīšu maisījumu un uzkarsē.