Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock.com

Vistas kotletes ar plūmēm un riekstiem

Sastāvdaļas
  • 600 g maltas vistas gaļas
  • sauja žāvētu plūmju bez kauliņiem
  • sauja izlobītu valriekstu
  • sīpols
  • 4–5 ēdamkarotes gāzēta ūdens
  • 3–4 ēdamkarotes eļļas
  • 2 ēdamkarotes ļoti smalki sakapāta koriandra
  • 2 tējkarotes garšvielu maisījuma Hmeli suneli
  • sāls
Ja nav pie rokas receptē paredzētā garšvielu maisījuma, var izlīdzēties ar citām garšvielām – tādām, kas labāk garšo. Zaļumu piedevu var papildināt vai pat aizstāt ar sakapātiem pētersīļiem.

Pagatavošana 5 porcijas

1
Plūmes uz 10 minūtēm iemērc verdošā ūdenī. Sīpolu smalki sakapā. Valriekstus samal.
2
Plūmes nosusini un blenderī smalki sakapā.
3
Bļodā liec gaļu, pievieno sīpolus, riekstus, plūmes, koriandru, pielej ūdeni, pieber garšvielas. Sākumā maisi ar dakšiņu, pēc tam samīci ar rokām.
4
Izveido nelielas kotletes.
5
Pannā sakarsē eļļu, ieliec kotletes un cep pāris minūtes no katras puses. Izceptās kotletes saliec atpakaļ pannā, uzliec vāku un uz pavisam mazas uguns karsē vēl 3–5 minūtes.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni