Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Cūkgaļas rulete ar žāvētām plūmēm

Sastāvdaļas
  • 800 g cūkgaļas filejas
  • 170 g žāvētu plūmju
  • 110 g sadrupinātu valriekstu
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 ēdk. skābā krējuma
  • 1 ēdk. tomātu mērces
  • eļļa cepšanai
  • sāls, malti melnie pipari
Labi garšo gan silta kopā ar vārītiem vai ceptiem kartupeļiem, gan auksta kā uzkoda.

Pagatavošana 8 porcijas

1
Gaļu sagriez šķēlēs tā, lai varētu salikt citu pie citas un izveidotu garenu taisnstūri – liec katru nākamo šķēli tā, lai maliņa būtu nedaudz (1 cm) virsū iepriekšējai. Ar gaļas āmuriņu cītīgāk izklapē savienojuma vietas un vieglāk – pārējo, lai viss taisnstūris būtu vienādā biezumā.
2
Plūmes aplej ar verdošu ūdeni, dažas minūtes pamērcē, pēc tam nokās, nosusini un sakapā. Riekstus ieber sausā pannā un viegli apgrauzdē. Ķiplokus ļoti smalki sakapā.
3
Gaļas taisnstūri pārkaisi ar sāli un pipariem, uzmanīgi apgriez uz otru pusi un arī apsāli un uzkaisi piparus. Uzkaisi sasmalcinātos ķiplokus.
4
Vienmērīgā kārtā uzber sasmalcinātās plūmes. Pārkaisi ar riekstiem.
5
Saritini stingru ruleti un apsien ar diegu.
6
Pannā sakarsē eļļu ļoti karstu un apcep ruleti no visām pusēm, arī galus.
7
Cieši ietin cepampapīrā, ieliec piemērotā veidnē vai cepešpannā, ievieto 180 grādu karstā cepeškrāsnī un cep 35–40 minūtes.
8
Krējumu samaisi ar tomātu mērci. Ruleti iztin no papīra un noņem diegus. Apzied ar tomātu mērces maisījumu un ieliec krāsnī vēl apmēram uz 15 minūtēm.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni