Vistas spārniņi klasiskā barbekjū marinādē
Sastāvdaļas
- 24 spārniņi
- 7 ēdk. laba tomātu kečupa
- 7 ēdk. šķidra medus
- 4 ēdk. olīveļļas
- 2 ēdk. maltas paprikas
- 2 ēdk. maltu čili piparu
- sāls
Tieši tāpat kā spārniņus var cept arī vistas stilbiņus, vienīgi jāraugās, lai tie viscaur izceptos vienmērīgi.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Cepeškrāsni sakarsē līdz 220 grādiem. Lielā bļodā sakul kečupu ar medu, eļļu un garšvielām.
2
Ieliec vistu spārniņus un rūpīgi maisi, līdz tie viscaur ir vienmērīgi klāti ar marinādi.
3
Plātī ieklāj cepampapīru un uz plāts uzliec restītes. Uz tām nelielā attālumā citu no cita kārto spārniņus.
4
Liec restītes krāsnī un apakšā paliec plāti. Cep 15–20 minūtes. Spārniņus vairākas reizes apgrozi un apzied ar marinādi.