Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Vistas aknas riekstu mērcē

Sastāvdaļas
  • 700 g vistas aknu
  • 250 g krējuma
  • 250 ml ūdens
  • ½ glāzes valriekstu kodolu
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 5 ēdk. miltu
  • 3–4 ēdk. eļļas
  • sāls, malti melnie pipari un paprika
Valriekstus nevajag sakapāt pārāk smalki, lai tie neizšķīst mērcē. Aknu mērce labi garšo ar kartupeļu biezeni – arī mazliet graudainu.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Notīrītas, nomazgātas un nosusinātas aknas sagriez paprāvos gabalos. Riekstus un ķiplokus sakapā.
2
Aknas pārkaisi ar sāli un pipariem un viegli apviļā miltos.
3
Pannā sakarsē eļļu un nelielās porcijās ātri apcep aknas – tiklīdz tās kļūst gaišas, ņem laukā no pannas
4
Pannā ieber ķiplokus, nepilnu minūti cep, tad pieber riekstus un cep vēl pāris minūtes.
5
Pievieno krējumu, kurā iemaisīta 1 ēdk. miltu. Pieber sāli, piparus un papriku. Pielej ūdeni un kādu minūti pavāri.
6
Ieliec aknas, ļauj, lai viss uzvārās, tad uzliec vāku, izslēdz karstumu un atstāj, lai 4–5 minūtes ievelkas.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni