Vistas aknas riekstu mērcē
Sastāvdaļas
- 700 g vistas aknu
- 250 g krējuma
- 250 ml ūdens
- ½ glāzes valriekstu kodolu
- 4 ķiploka daiviņas
- 5 ēdk. miltu
- 3–4 ēdk. eļļas
- sāls, malti melnie pipari un paprika
Valriekstus nevajag sakapāt pārāk smalki, lai tie neizšķīst mērcē. Aknu mērce labi garšo ar kartupeļu biezeni – arī mazliet graudainu.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Notīrītas, nomazgātas un nosusinātas aknas sagriez paprāvos gabalos. Riekstus un ķiplokus sakapā.
2
Aknas pārkaisi ar sāli un pipariem un viegli apviļā miltos.
3
Pannā sakarsē eļļu un nelielās porcijās ātri apcep aknas – tiklīdz tās kļūst gaišas, ņem laukā no pannas
4
Pannā ieber ķiplokus, nepilnu minūti cep, tad pieber riekstus un cep vēl pāris minūtes.
5
Pievieno krējumu, kurā iemaisīta 1 ēdk. miltu. Pieber sāli, piparus un papriku. Pielej ūdeni un kādu minūti pavāri.
6
Ieliec aknas, ļauj, lai viss uzvārās, tad uzliec vāku, izslēdz karstumu un atstāj, lai 4–5 minūtes ievelkas.