Vista ar citronu un olīvām
Sastāvdaļas
- 8 gabaliņi vistas ar kaulu (kājiņa vai krūtiņa)
- 100 g zaļās olīvas bez kauliņa
- 250 ml baltvīna
- 6 daiviņas ķiploka
- 2 sarkanie sīpoli
- 1 citrons
- Pētersīļi pārkaisīšanai
- Olīveļļa
Lielisks ēdiens aizņemtiem cilvēkiem, visu sagatavo un liec cepeškrāsnī! Pasniegšanai noderēs rīsi vai kuskuss.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Uzsildi cepeškrāsni uz 200 grādiem. Sīpolu sagriez četrās daivās, ķiploku nomizo, citronu nomizo un sagriez šķēlēs.
2
Cepšanai cepeškrāsnī piemērotā traukā ar augstām malām liec sīpolus, ķiplokus, citronu un pievieno tur vīnu. Vistas gaļu nomazgā, kārtīgi ierīvē ar olīveļļu un liec blakus dārzeņiem. Cep 45 minūtes.
3
Pievieno olīvas un cep vēl 10 minūtes.
4
Kad vistas gaļas šķiet gatava, ņem trauku ārā no cepeškrāsns un ļauj nedaudz atdzist. Visu pārber ar sasmalcinātiem pētersīļiem.