Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Vista ar citronu un olīvām

Sastāvdaļas
  • 8 gabaliņi vistas ar kaulu (kājiņa vai krūtiņa)
  • 100 g zaļās olīvas bez kauliņa
  • 250 ml baltvīna
  • 6 daiviņas ķiploka
  • 2 sarkanie sīpoli
  • 1 citrons
  • Pētersīļi pārkaisīšanai
  • Olīveļļa
Lielisks ēdiens aizņemtiem cilvēkiem, visu sagatavo un liec cepeškrāsnī! Pasniegšanai noderēs rīsi vai kuskuss.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Uzsildi cepeškrāsni uz 200 grādiem. Sīpolu sagriez četrās daivās, ķiploku nomizo, citronu nomizo un sagriez šķēlēs.
2
Cepšanai cepeškrāsnī piemērotā traukā ar augstām malām liec sīpolus, ķiplokus, citronu un pievieno tur vīnu. Vistas gaļu nomazgā, kārtīgi ierīvē ar olīveļļu un liec blakus dārzeņiem. Cep 45 minūtes.
3
Pievieno olīvas un cep vēl 10 minūtes.
4
Kad vistas gaļas šķiet gatava, ņem trauku ārā no cepeškrāsns un ļauj nedaudz atdzist. Visu pārber ar sasmalcinātiem pētersīļiem.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni