Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Karbonāde saldskābā mērcē

Sastāvdaļas
  • 4 cūkas karbonādes šķēles (bez kauliņa)
  • 1 bundža (aptuveni 400 g) savā sulā konservētu persiku daiviņu
  • 150 ml buljona
  • 1 liels sakapāts sīpols
  • 3 ēdk. baltvīna
  • 2 ēdk. eļļas
  • 2–3 tējk. balzametiķa
  • 1 ēdk. rozā piparu graudiņu
  • sāls, malti melnie pipari
Gaļas un saldu augļu salikums ir visnotaļ iecienīts gan tālākajās Āzijas zemēs, gan arī Karību virtuvē. Šajā receptē persikus var aizstāt arī ar aprikozēm, savukārt rozā piparus – ar marinētiem un mazās burciņās nopērkamiem zaļajiem piparu graudiņiem.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Pannā sakarsē 1 ēdk. eļļas un apcep ar sāli un pipariem ierīvētas karbonādes (pa 5–6 min. no katras puses). Izņem un noliec siltumā. Nolej liekās taukvielas.
2
Liec pannu atpakaļ uz uguns, ielej vīnu un pāris minūtes pavāri. Novārījumu uzlej karbonādēm.
3
Pannā sakarsē atlikušo eļļu, ieber sīpolus un uz lēnas uguns sautē 4–5 minūtes.
4
Persikus notecini, ieliec pannā un 1–2 minūtes pakarsē. Pievieno piparu graudiņus un buljonu un uzvāri.
5
Ieliec atpakaļ pannā karbonādes ar visu šķidrumu, pielej etiķi, pieber sāli un maltos piparus un kārtīgi uzkarsē.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni